بهترین عطر نه
قرون پیش، رایحه تحت عنوان ماده ای برای خوشبو کردن دور و اطراف در مراسم مذهبی مصریان سوزانده می‌شد. در آن عصر استعمال از این مواد خوشبو فقط به آئین ها و تشریفات مذهبی اختصاص داشت ولی کم کم از این مواد برای ساختن پماد جهت التیام و معالجه جراحت های پوستی نیز استعمال شد.
در حین قرن هفدهم، استعمال از بوی خوش و رایحه تماما در میان مردم رایج شد. دستکش های معطر در فرانسه به بازار آمدند و در سال 1656 بود که اولی صنف سازندگان بو تاسیس شد.
به کارگیری از رایحه در مملکت فرانسه بیش از دیگر نقاط عالم تخت گاز ارتقاء پیدا کرد.
در قرن 18 با ایجاد ادکلن (Eau de cologne) انقلابی در صنعت بو سازی به وقوع ضمیمه. ادکلن که در آن عصر ترکیبی بود از گیاهان رزماری، نارنج و لیمو مورد ها به کارگیری فراوانی داشت. از آن گزاره می شود به به کارگیری از آن برای خوشبو کردن آب گرمابه، خوشبو کردن آب میوه ها و شکر، بعنوان شستشو دهنده و خوشبو کننده دهن، جزئی از مواد آفریننده پمادها و . اشاره نمود.
برای اولی توشه در قرن هجدهم، در فرانسه بو به طور مایعی باطن بطری های شیشه ای دکوری به بازار آمد و شیشه های بو به‌تدریج میان مردم محبوبیت پیدا کردند.
در قرن نوزدهم، انقلاب فرانسه ناخواسته منجر شد تا پر نمک و اشتیاق مردم این مملکت برای استعمال از بو معدود شود. البته بعداز سپری شد تعدادی سال مردم مجددآ میل شدیدشان را برای استعمال از کالاهای گران‌قیمت مانند بو ابراز کردند.
از آن دوره تا به امروز بوهای نو در شیشه های منحصر بو با طرح ها و بسته بندی های متنوع به بازار عرضه می‌شوند.
عمل با رایحه یک فن سابق میباشد که نیاز مسلما لطیف و مهارت خاصی دارااست. یونانی ها و رومی ها آبمیوه های خویش را با رز و بنفشه معطر می کردند. البته در هر هم اکنون تقطیر سیستماتیک عطرها در قرنها وسطی بوسیله محققان مسلمان رخ گرفت. تاجرهای ونیزی چاشنی جات و عطرهای گردآوری گردیده از کاروان های آسیایی را توسط کشتی ها و وسایل حمل و نقل آن عصر در سرتاسر اروپا پخش می کردند.
اسانس ها بسیار فرارند و از گل، برگ، میوه و علف ها و ریشه های گیاهی به دست آمده و در طولانی تر مورد ها از یک بخش یگانه از گیاه به دست می‌آیند. برای مثال از گل رز، شکوفه های نارنج، هسته بادام، برگ آویشن، پوست دارچین، چوب سندل یا این که سرو و میوه جوز هندی می اقتدار اسم موفقیت. این روغن ها از سرتاسر دنیا مهیا می‌شوند. چوب کفش تابستانی که بسیار گران نیز میباشد از هندوستان، گل های رز از بلغارستان، آفریقای شمالی و فرانسه و .، مثال تولیدات حیوانی نیز مشک (مشک از غده کوچکی در نزدیک آلت تناسلی آهوی مشک زای نر) و بیدستر (بیدستر از ترشحات حیوانی مشابه به خز به دست می‌آید) می باشند. از آنجا که تقاضا برای مصرف عصاره ها روز آپ دیت ارتقاء مییابد، برای همین عطرهای صنعتی به صورت روزافزونی جای عطرهای طبیعی را می‌گیرند.
 
مواد تولید کننده بو
بو آمیزه ای از روغنهای اساسی، ترکیبات معطر، اثبات کننده و الکل هست. روغن های اساسی از روش تـقـطـیر گـلهـا، گیاهان و علفها بدست میاید. چنانچه عصاره گیری از روش تـقطیر مـیــسر نباشد بوسیله روغنهای جاذب این عمل چهره می گـیـرد، مانند گل یاس. عصاره گیری به وسیله روغنهای جاذب در اصل کار استخراج بوسیله جذب مواد معطر بداخل موم و بعد از آن استخراج و مستقل سازی روغن بدبو به وسیله الکل می باشد. در سـاختـن عـطر مواد شیمیایی معطر نیز بکار میرود. ثـابـت کننده ها که وظیفه لینک دادن و متصل کردن عطرهای متعدد را بعهده دارا هستند دربرگیرنده بلسان (درخت گل حنا)، عنـبر سائـل و شیره غـدد بـودار آهـوی مشک (نــوع غلیظ آن بدبو بوده ولی در محلول الکل به عـنـوان عـامـل حفظ کننده کاربرد داراست). میـزان الکل افزوده بستگی به گونه عـطر دارااست. 
هر دسته بو حداقل از سه جزء تشکیل یافته میباشد که فراریت و وزن ‏مولکولی آن‌ها تا حدی با هم تفاوت دارا‌هستند.
تاپ نوت: فرارترین ماده و مشخصترین رایحه را دارا بوده ‏و در ساخت رایحه کاربرد داراست.‏
میدل نوت : کمتر فرار و گریز میباشد و عموما عصاره یک ‏گل (بنفشه ، یاس و غیره) میباشد.‏
اندنوت : کمترین فراریت را داراست و معمولا یک رزین یا این که پلیمر مومی ‏میباشد.‏
سیوتون، اصلی‌ترین آفریننده رایحه اضافه عطرها اجزای اکثری دارا هستند و از نظر شیمیایی غالبا ‏کمپلکس می باشند. با پیشرفت تجزیه مواد رایحه طبیعی ، مصرف ترکیبات آلی ‏سنتزی خالص که بوی آنان همانند بوی بو خاصی است، بسیار ‏معمول شده‌است. مثال آن سیوتون ، یک کتون حلقوی میباشد که از سیویت ‏بدست می آید. سیویت ، ماده‌ای میباشد که از غده‌های گربه سیویت ترشح ‏میشود.
گربه سیویت، حیوانی مشابه به گربه میباشد که در اتیوپی و افریقای ‏مرکزی یافت میگردد.‏ سیوتون در بو سازی بها بسیار دارااست. امروزه سیوتون بصورت سنتزی ‏وجود دارد. برای سنتز سیوتون ، ابتدا 8 ، هگزادکان ـ1 ، 16، دی ‏کربوکسیلیک اسید تنظیم میکنند و بعد آنرا بصورت رینگ در میاورند. یون توریم (Th+4) کاتالیزور مسدود شدن این رینگ میباشد.
سیویت، مانند مشک، تیم‌ای از مواد جاذب جنسی میباشد. این مواد ‏جاذب جنسی در عطرهای اثر گذار با زیرکی به وسیله بوهای گل و گیاهی ‏پوشانده میشوند. جاذبه نخستین از بوی خوش نتایج می‌گردد. ولی اثر ‏اساسی ناشی از سیویتون یا این که مشک میباشد.‏
بقیه ترکیبات رایحه
ترکیبات دیگری که در عطرها بکار می روند، مشتمل بر الکلها و استرهایی با وزن ‏مولکولی زیادند. یک مثال، ژرانیول (با نقطه جوش‎‎‏ 230 جایگاه سانتی‌گراد) یک جزء اصلی از ‏روغن ژرانیوم (شمعدانی معطر) ترکیه‌ای میباشد.‏ استرهای این الکل ، برای ساختن ماده معطر سنتزی که بوی رز داراست، در ‏عطرسازی بکار می‌رود. به عنوان مثال استری که از برخورد فی مابین ژرانیول و اسید فرمیک تشکیل می‌گردد، بوی رز داراست.‏
عطرها نوعا 10% تا 25% اسانس رایحه و 75% تا 80% الکل و یک اثبات ‏کننده برای نگه داشتن روغن‌های اسانسی دارااست. عطرها به طولانی تر مواد ‏آرایشی افزوده می شوند تا فرآورده بدست آمده بوی مناسب داشته باشد؛ ‏این مواد بوهای طبیعی و دیگر اجزایی مانند مواد جاذب جنسی را می‌‏پوشانند. آنان بعلت داشتن الکل، خواص ضدعفونی و باکتری‌کشی ‏ملایمی دارا‌هستند.‏
نکاتی در رابطه با رایحه و به کارگیری از آن
فرق فی مابین رایحه، ادو پرفوم، ادو دستشویی و ادو کلن در چه می باشد؟
واحد سنجش در شناسایی رایحه ۴۰% میباشد. همانطور که طلای ۱۸ تا ۲۴ عیار یا این که نقره ۸۰ تا ۱۰۰ مرغوب تا خالص خوانده می گردد، ترازو رایحه نیز ۴۰% میباشد یعنی از عصاره‌ ( اسانس، جوهره) به دست آمده ۴۰% بو خالص باشد و مابقی آن آب و الکل و دیگر افزودنی‌ها که آن خالص‌ترین و گران‌ترین عصاره‌هاست. حال معیاربندی عطرها از همین واحد سنجش غلظت استارت می‌گردد
فرق این تولید ها فقط در معیار غلظت عصاره روغنی خالق بوهای متعدد میباشد. واضح میباشد هر قدر غلظت عصاره روغنی در یک رایحه اضافه باشد، ماندگاری اش بیش تر خواهد بود.
 انـواع عـطـر و خـواص آنـها
هــمان طـور کـه درصد (غلظت) ترکیبات معطر (اروماتیک) کاهش مییابد، شـدت و ارتفاع عـمـر بو نیز کاهش می‌یابد. تـرکیـب آب و الـکل بعنوان حلال مواد معطر بکار میرود. در فعالیت گرمای تن باعث می شود تـا حـلال بـسرعت تـبـخیر گردیده و عـطر بـر روی پـوست بـاقـی بـماند تا بتدریج طی یک‌سری ساعت تبخیر گردد.
ما مجبوریم از به عبارتی ترازو چشایی برای شناسایی مدل بوی بو به کار گیری کنیم: شیرین”، تلخ”، ترش”. چندین منزلت‌بندی‌ دیگر مانند اشکال بو‌ی گل‌ها یا این که میوه‌ها یا این که حتی بوی چوب درختان و شکلات و توتون نیز موجود هست البته این سه مدل بو به بیشتر‌ی سرد” و گرم” بی آلایش‌ترین معیارهای ما برای شناسایی عطرها می باشند. علاوه بر صفات تند” و ملایم” شاید بشود صفت‌های سنگین” یا این که سبک” را هم به فعالیت موفقیت. برخی از عطرها ترکیبی از این سه عطر به بیشتر‌ی سردی و گرمی می‌باشند به عنوان مثالً عطرهای گرم و شیرین یا این که سرد و تلخ یا این که تند و شیرین با تندی و ملایمت‌های گوناگون.
عطرهای گرم و شیرین و تلخ : مطلوب برای فصول سرد یا این که بخشها سردسیر
عطرهای سرد و تلخ یا این که ترش : مطلوب برای فصول گرم یا این که بخش ها گرمسیر و مجالس صمیمانه
عطرهای تند از هر دسته : برای میهمانی‌ها و مجالس
جور و فصل به کار گیری هم اما اولیه بستگی به ذائقه‌ی بویایی شما دارااست.
معیارهائی که برای تعریف غِلظت تقریبی یک رایحه با استعمال از درصد و یا این که حجم روغن معطر در آن، گزینه استعمال قرار گیرد معمولاً غیر قابل درک و غیر ظریف میباشند. فهرستی از لغات معمول به شرح ذیل ارائه شده است:
پودر رایحه:  دربرگیرنده ۳۱٪ اسانس عطری در پودر تالک آرایشی سوای وجود الکل است.
عصاره رایحه یا این که perfume : با غلظتی دربین ۱۵–۴۰٪ از مواد معطر غلیظ‌ترین، خالصترین، ماندگارترین و در عین حالا گرانترین جور بو میباشد.
اسپریت دو پرفیوم یا این که ESdP : دربرگیرنده ۱۵–۳۰٪ مواد معطره، یک ادغام که به تدریج دربین عصاره رایحه و ادوپرفیوم به کارگیری می گردد.
ادو پرفیوم یا این که: EdP  با غلظتی نزدیک به ۱۰–۲۰٪ رایج‌ترین دسته رایحه میباشد که ماندگاری قابل قبولی داراست و به گرانی رایحه هم وجود ندارد. این دسته رایحه را با عبارت (millésime) نیز نشان می دهند.
ادو تویلت یا این که EdT : نزدیک به ۵–۱۵٪ غلظت داشته و بوی ملایمی دارااست که ماندگاری متعددی هم ندارد و برای تمدید بوی آن بایستی یکسری توشه در زمان روز از آن استعمال شود.
ادوکلن یا این که EdC  : با غلظتی نزدیک به ۳–۸٪ از مواد معطر لازم به ذکر میباشد که عبارت Original Eau de Cologne  یک اسم تجاری تثبیت شده‌است.
پرفیوم میست : با غلظت ۳–۸٪ مواد معطره در حلال غیر الکلی.
اسپلش و افترشیو (EdS) : با ۱–۳٪ غلظت مواد معطره.
 
در تمام این محصول ها اتانول و یا این که مخلوط آب و اتانول تحت عنوان حلال مواد معطر به فعالیت می‌رود. روغن‌های معطر میتوانند در روغن‌های بی‌بوی دیگری نظیر روغن نارگیل تصفیه گردیده و یا این که موم های مایعی نظیر روغن جوجویا (Jojoba oil) حل شوند. در گونه های نامرغوب عطرها در حلال‌های فراری زیرا اِخیس نیز حل می شود.
این بود فرق رایحه با ادکلن که اما روی شیشه‌ی آنان با آرم FL.OZ درج شده که هریک در چه منزلت‌ای می‌باشند و این عدد هم هیچ ربطی به مرغوبیت و کیفیت یک ادکلن ندارد. ادکلن و ادوتوالت نیز فرق چندانی از لحاظ مصرف با هم ندارند و اینجا تنها یک طبقه‌بندی تجاری و مدل به کار گیری متبوع بوده میباشد. به صورت معمول ما به ادوتوالت هم ادکلن می گوییم.
چرا بعضا از بوها نسبت به سایر ماندگاری بیشتری دارا‌هستند؟
افرادی که پوستی چرب دارا هستند معمولا بوی عطرشان نسبت به اشخاصی که پوست کم آب دارا‌هستند، ماندگاری بیشتری داراست. چون پوست چرب به صورت طبیعی مرطوب میباشد و رطوبت سبب ساز مراقبت و ماندگاری بوی بو می‌گردد.
چه کنیم تا بوی عطرمان بیش تر بماند؟
همان طور که گفته شد ماندگاری بوی بو بسته به کم آب یا این که چرب بودن پوست، در اشخاص متفاوت متعدد میباشد. در چهره قابلیت در زمان روز، بو خویش را تجدید فرمایید.
متخصصین ایجاد تولیدات بهداشتی توصیه میکنند که بو را به پشت گوش ها و گردن خویش بزنید و مقدار پاره ای را هم بر روی پوست بدنتان استعمال نمایید. با این فعالیت بوی بو شما پخش می‌شود و سریع از فی مابین نمی رود. یک اسپری کوچک روی موها منجر میگردد بوی بو شما در تمام روز باقی بماند.
چرا کلیه عطرها الکل دارا هستند؟
چون الکل سبب ساز می‌شود رایحه روی پوستتان نمانده و از پوست شما متصاعد شود. سوای وجود الکل در رایحه، شما فقط کسی خواهید بود که متوجه می‌شوید رایحه زده اید.
چه کنیم که عطرمان دیرتر فاسد شود ؟
شیشه بو را در محل کم آب، خنک و دور از پنجره و نوروروشنایی خورشید نگه دارید؛ چون فروغ خورشید سبب بروز اختلالاتی در مواد تشکیل دهنده رایحه گردیده و آن را از فی مابین میبرد. در کل برای اینکه شیشه رایحه قدمت بیشتری داشته باشد، توصیه میشود آن را مدام باطن باکس اش نگه دارید.
چرا بوی یک گونه رایحه در اشخاص متفاوت متعدد میباشد؟
ادغام شیمیایی تن, رژیم غذایی و سن افراد بر عطری که به پوست زده می گردد تاثیر میگذارد. درضمن, بو دارنده اکثری از روغن های اسانس دار هست. بعضا از روغن های اسانس دار تاثیر متفاوتی بر روی پوست افراد میگذارد و احتمال داراست که برخی از آنان جذب پوست شود. همین مساله سبب می گردد تا بویی از پوست متصاعد شود و در سود بوی رایحه نیز متعدد شود.
بو را چه‌گونه استعمال می نمایند؟
در کمال تعجب مشاهده می‌کنیم که اکثری از اشخاص نمی دانند که بو را به کجای پوست خودشان بزنند. رایحه می بایست به نقاطی که دارنده نبض میباشد زده بشود. در واقعیت, نقاط دارنده نبض, نقاطی میباشند که مسافت رگها از سطح پوست به کمترین حد خویش می‌رسد و در همین نقاط, رگهای خونی حرارت بیشتری از خودشان میدهند که به طور یک پمپ کوچک بو فعالیت مینماید و بوی بو نیز بهتر متصاعد میشود.
نقاط دارنده نبض عبارت میباشد از : مچ دست, پشت گوش, پشت زانوی پا و پشت آرنج دست نصیب پائین گلو. درضمن برای اینکه بوی بو دوام بیشتری داشته باشد, روی مچ های پا نیز زده می‌شود که جریان متصاعد شدن رایحه را از پائین به بالا قابلیت و امکان پذیر می سازد.
عامل ها مختلفی می توانند بر چگونگی تأثیر عطرها بر تن کاربر و در غایت بوی عطر بو مؤثر واقع شوند. از رژیم غذایی تحت عنوان یکی‌از این کارداران می‌قدرت اسم پیروزی، به طوریکه مصرف غذاهای تند و چرب شدت بو عطرها را ارتقا می دهد.مصرف داروها نیز قادر است مختصات بو را ذیل تأثیر قرار دهد.بی آبیِ نِسبی پوست کاربر نیز مهم میباشد، عطرها بر روی پوست‌های چرب مقطع بیشتری نسبت به پوست های کم آب پخش رایحه دارا‌هستند.
قبلی از این که یک بو الکلی در شیشه بسته بندی و به بازار ارایه شود، بایستی مدتی حفظ شود و این دوره به خیال و خاطر آن میباشد که درصورتی که چربی و یا این که نوعی از مواد اول در بو وجود داشته باشد، رسوب داده و غیروابسته شود. این دوره دو ماه به ارتفاع می انجامد.
چرا بعضی از عطرها لوکس می‌باشند؟
عطرها دارنده مقدار معینی از مواد تشکیل دهنده طبیعی گران‌قیمت میباشند. برای ساختن 452 گرم روغن گل محمدی, بیش تر از یک بدن گلبرگ گل به کار گیری می‌گردد که سه عدد چهار هزار دلار هزینه در بر داراست. همین مساله در رابطه بخش اعظمی از گونه های روغن های اسانس دار نیز راست گو میباشد.
چه مواقعی را می بایست در محافظت رایحه رعایت کرد؟
بو, می بایست بدور از حرارت یا این که سرمای بیشتراز حد مراقبت بشود. درضمن, در شیشه رایحه بایستی سفت بسته شود تا از بخار شدن آن پرهیز گردد. از قرار دادن رایحه برای زمان طولانی در قبال تابش روشنایی خورشید نیز دوری بشود. 
عطرهای الکلی بهتر میباشد در ظروف شیشه ای محافظت شوند و از ورود هوا و نوروروشنایی در آن ها خودداری شود.
آیا رایحه مصارف دیگری بجز به کار گیری آن روی پوست دارااست؟
به هنگام استحمام, میتوان چندین قطره از رایحه دلخواه را در آب وان سرازیرشد. ضمنا به هنگام شستشوی خرقه های ذیل نیز می قدرت چندین قطره از رایحه دلخواه را به آب شستشو جاری شد یا این که آن را روی گل های تصنعی و مصنوعی اسپری کرد.
بو بو مردانه
در اصل بو ها برای حالت و حالت های متعدد پباده سازی و ایجاد میشوند تا محترم، فصل، حالت و شرایط شخص تناسب بی نقص داشته باشند. ولی مورد ها دیگری از قبیل ساعت، دوره در حین روز نیز تاثیر بسزایی خواهند داشت. به این ترتیب، هیچ سیرتکامل استاندارد یا این که واحد سنجش ویژه ای برای ارتقا اثر بخشی بو رایحه نیست. بر این شالوده عطر های مردانه به تیم های: نو (همانند بو های نه)، آروماتیک (مرکبات استوقدوس و شمعدانی ) و چوب (جلبک دریایی سدر لبنان)تقسیم بندی میشود.بر این پایه عطرها با دقت به رنگ پوست و مال پوست به اشکال مختلفی تقسیم می‌گردد.بر همین پایه برای اشخاصی که پوست پر‌نور دارا‌هستند به کارگیری از عطرهایی که بو گل ها در آن ها به فعالیت رفته پیشنهاد می شود و برای پوست های گندمی به عمل بردن عطر های oriental یا این که مشرق زمینی مطلوب خیس میباشد. در عین درحال حاضر کسانی که پوست روشنی دارا‌هستند بهتر میباشد از بوهای خنک و ترش یا این که خنک و تلخ به کار گیری نمایند زیرا این عطر ها با پوستشان سازش بیشتری داراست و دوامش هم اضافه میباشد.به اشخاص سبزه و گندمی هم عطر های گرم و شیرین پیشنهاد میشود.
طرز تعیین بو مطلوب
بهتر عصر برای خرید بو صبح است، زیرا در صبح تشخیص بو رایحه اسان خیس میباشد.
بعضی اشخاص اکثر اوقات از یک دسته رایحه استعمال می نمایند اما سفارش میشود که عطرتان را از روی فصل تعیین فرمائید ، عطرهای گرم و تند برای فصل سرد و عطرهای سرد ، شیرین و بو گل ها برای فصل گرم تعیین قابل قبولی است.
گذشته از این که برای خرید رایحه بروید از هیچ سیرتکامل بو و خوشبو کننده ای به کار گیری نکنید زیرا تعیین بهتر را برای شما طاقت فرسا می کند ، عطرهای سرد و ترش منجر ادب روحی و رفع خستگی می گردند. 
بو سرد به عطری می گویند که شم خنکی و طراوت را القاء ‌نماید و استشمام این عطرها معمولاً سبب ساز می شود که مزهِ میوه هایی مانند هندوانه را بخاطر اورید.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها